Impresii de la cursul de Design Textil: tricotatul e din nou cool!
Dacă ai ajuns vreodată într-o casă românească de la sat care ține încă la tradițiile de iarnă, sunt șanse mari să fi nimerit și la o șezătoare. Un grup de femei, care lucrează de mână fel de fel de materiale și țesături, își spun câte-n lună și-n stele. Exact asta e imaginea pe care am avut-o anul trecut, la prima ediție a cursului nostru de Texil: design de obiect susținut de creative textile expert Erika Popliceanu 🙂 . Doar că povestea noastră se traduce în termeni urbani și cât se poate de actuali. Ce poate fi mai cool decât să lași telefonul și laptopul deoparte, să te întorci la tradiții și să tricotezi? Verdict creativ: knitting is back in fashion!
Cursantele noastre îmblânzind andrelele gigant, la sala de curs.
Cursul a constat în 4 ore și jumătate de lucru cu andrele groase și benzi textile colorate. Tema de curs a fost liberă, astfel că o parte dintre participante a ales să tricoteze la nivel avansat un șal with a twist, altele și-au amintit cu această ocazie formula “un ochi pe față și unul pe dos” de la orele de lucru manual din școală, iar restul a dorit, pur și simplu, să uite de task-urile de natură… digitală de la serviciu.
Totul a început cu o scurtă prezentare: Erika, de la coolwoolstudio, ne-a povestit mai multe despre designul textil și despre versatilitatea materialelor, despre designeri care deschid drumuri și experimentează constant și despre tricotaje care par desprinse din filmele SF.
Oana Barbu: “Mi-a plăcut mult atelierul. Sunt pasionată de fibrele textile, de lucrul manual, așa că nu am ratat ocazia să particip la acest curs. Am venit să mă destind și să învăț ceva nou, iar cu benzile textile de bumbac nu mai lucrasem niciodată, așa că am vrut să încerc și acest material.”
Sculptură din sticlă turnată și tricotată de Carol Milne. Sursă foto: carolmilne.com
Piese vestimentare tricotate de Italo Vitali din hârtie de ziar reciclată. Sursă foto: juststitched.tumblr.com
Fiecare dintre cursante a primit propriul kit de lucru (andrele și benzi textile), și-a ales proiectul de curs și a pornit la tricotat. Apropo: cursul a fost în egală măsură și pentru avansate, și pentru începătoare – Erika a fost gata să vină în ajutor continuu cu tot felul de tips & tricks. Ce a urmat au fost câteva ore de creativitate, povești, glume și râsete care ne-au convins până și pe noi, echipa Creative Learning, să începem să tricotăm :). Și încă o inside information: Laura, una dintre cursantele noastre, a fost așa de încântată de parcursul creativ încât ni s-a alăturat și la Cursul de Design Interior din toamna trecută 🙂 .
Șezătoare contemporană: gustările sunt de la Privileg Catering. Yum! 🙂
Află când va avea loc o nouă “șezătoare” de împletit obiecte și accesorii de AICI. Și pentru că punem întotdeauna accentul pe libertate și creativitate, nu ne repetăm: andrelele vor avea acum 12 mm grosime, iar cursul va avea o provocare fashion – să tricotăm câte o geantă cool, tip pouch :). Bobinele de benzi textile din bumbac, moi și plăcute la atingere, și atât de apreciate, rămân materialul de lucru. Pentru informații despre trainer, programă și calendar, intră AICI.
Geanta și întregul kit de lucru rămân la tine, la final. Un cadou fain cu care să pleci acasă, nu-i așa?
Sursă foto: eatmeblog.com
Iar ca să te convingi că povestea tricotatului nu e puțin lucru, în lista de mai jos o să vezi și câteva beneficii tare interesante, dincolo de dezvoltarea creativității:
- calmează anxietatea
- dezvoltă memoria și abilitățile matematice
- dezvoltă mobilitatea degetelor
- reduce pulsul și tensiunea arterială
- sporește concentrarea
- ajută la socializare
Fotografii: Creative Learning & Dedi Grigoroiu