advert

Andreea Badragan

Andreea Badragan

Andreea Badragan este artist ceramist, cu studii în arte, psihologie, resurse umane și chiar informatică. Un mix de abilități care te-ar putea surprinde, nu-i așa? Andreei îi place să exploreze tot felul de domenii, să deprindă lucruri noi și practice, foarte utile de altfel atunci când antreprenoriatul creativ îți lansează diverse provocări.

În 2017, alături de designerul de bijuterie Florin Chiuță, a co-fondat atelierul Joined By Fire, “cel mai de suflet proiect al meu, loc în care îmi găsesc inspirația, bucuria pentru ceea ce fac și în care vă aștept cu drag”, ne spune Andreea, zâmbind. Duo-ul creativ modelează universuri întregi în ceramică, argint și alte combinații inovatoare, colecții prinse în povești pline de empatie, care își creează propria estetică și compun împreună un spectacol artistic.

Creațiile Joined by Fire se bucură de o foarte mare apreciere – acesta este feedback-ul prezenței lor la multe ediții ale evenimentului Made in RO – Concentrat fin de design contemporan, dar și la alte evenimente dedicate ceramicii și designului de obiect.

Este absolventa Facultății de Arte Decorative și Design (Universitatea de Arte București) – secția Ceramică, urmând apoi și masteratul în cadrul aceleiași secții. În 2014 și 2016, a participat la workshop-uri de aderi experimentale în domeniul ceramicii, conduse de artista Linda Styles, în Italia.

Andreea Badragan a fost inclusă cu lucrările sale în expoziții naționale și internaționale, dar cele mai dragi îi sunt nu obiectele de artă din expoziții, ci micile obiecte utilitare și piesele de bijuterie, “pentru că sunt parte din marele rol al artei decorative, acela de a aduce arta mai aproape de noi, ajungând în locuințe și suflete, nu doar în muzee”, ne spune ea.

Andreea are un vibe atât de bun încât, după fiecare întâlnire cu ea, noi spunem “a fost o bucurie”, iar autoportretul în cuvinte pe care și-l face i se potrivește precum un obiect ceramic matriței sale: “Îmi țin mereu aproape oamenii pe care îi iubesc, pisicile, muzica și cafeaua. Lucrez mult, dorm puțin, râd și mai mult, am un simț al umorului cam… deplasat, iubesc oamenii, cărțile, tatuajele, mișcarea, lucrurile simple și nu vreau să fiu un artist neînțeles.”

Află mai multe despre cursul CERAMICĂ: DESIGN DE OBIECT.