advert

Erika Popliceanu

Erika Popliceanu

Erika Popliceanu predă la Creative Learning cursul Textil: design de obiect. Este pasionată de tot ce înseamnă fibre textile, naturale, pe care de ani buni le împletește în accesorii de purtat și, mai nou, home & deco. De când pasiunea ei pentru fire felurite, croștetat și tricotat? De când avea 10 ani, ne-a mărturisit cu emoție, de atunci și-a propus să poarte accesorii altfel, împletite de ea, care să vireze with a twist uniforma vremurilor.

Cariera a dus-o însă pe un cu totul alt drum: Erika este sociolog la bază, însă de câțiva ani buni a hotărât să investească mai mult și mai serios în “jocul” ei cu textilele. Așa a apărut, la început, atelier44, laboratorul ei creativ, din care au ieșit colecții de bijuterii și accesorii foarte apreciate la edițiile Autor – târg de bijuterie contemporană. A combinat împletiturile din fire textile cu metal, piatră sau lemn și au rezultat bijuterii care își spun povestea prin forță și simplitate.

Întâlnirea noastră decisivă cu Erika s-a întâmplat la prima ediție a Made in RO – Târg de design românesc, în decembrie 2012. Colecția ei de accesorii textile, colorate și călduroase, a primit un feedback grozav. Și tot atunci am aflat de planurile ei de a-și dezvolta creațiile pe zona home & deco.

La începutul lui 2016, a lansat coolwoolstudio, un nou brand, separat de atelierul de bijuterie, dedicat obiectelor home & deco create din lână și alte fibre, unice atât prin detaliile manufacturii, cât și prin emoția imprimată de textura, simplitatea și naturalețea materialului. Pături și pleduri din care nu vrei să mai ieși, pouf-uri, pernuțe și covorașe sunt acum în pregătire și în proces de împletire în diverse tehnici, cu materiale pe care Erika și le comandă de multe ori din alte colțuri de lume. Tocmai pentru a te bucura de expresivitatea și naturalețea materialului.

Și, vă mai spunem un secret, în tot acest proces de creație, inspirația cu care pune firele cap la cap și le mixează vine de la cei doi micuți ai ei. Adesea, ei sunt primii care se joacă și încearcă experimentele textile pufoase ce se transformă în obiecte finite, de design.