advert

Mădălina Teler

Mădălina Teler

Mădălina Teler este designer ceramist, profesorul cursului Ceramică: design de obiect, iar de la începutul lui 2013 a lansat propriul studio – De Ceramică.

Pasiunea ei pentru formele de porțelan se manifestă încă de la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, din București, unde a absolvit specializarea ceramică. A urmat Facultatea de Arte Decorative și Design (Universitatea de Arte Bucuresti) – secția ceramică, iar la master, tot la UnArte, a virat spre design interior. Un an din timpul facultății l-a petrecut la Universitatea Sorbonne, din Paris.

Se inspiră din elementele arhitecturale ale orașului, pe care le transpune în decoruri minimaliste, grațioase pe piese din porțelan. Obiectele “trădează” intenționat modelarea manuală, lăsând la vedere mici imperfecțiuni artistice.

Piesele ei ceramice se bucură de mare succes – acesta este feedback-ul prezenței la două ediții ale Made in RO – Târg de design românesc, dar și la alte evenimente dedicate designului de obiect din România și internaționale. La sfârștiul lui 2013, a participat la o expoziție colectivă la Graz, în Austria, iar de curând ceramica ei a fost selectată într-o expoziție în cadrul Stockholm Design Week 2014.

Numele Mădălinei Teler le este deja cunoscut iubitorilor de design românesc, piesele ei foarte grafice sunt inserate cu efect în decoruri contemporane și de curând sunt comercializate de showroom-uri de design. Înclinația Mădălinei spre design interior s-a transpus și în realizarea unor moduli ceramici, sub formă de triunghi, cu care își propune să decoreze geometric & colorat cât mai mulți pereți.

Munca pentru un obiect ceramic, cu linii perfect trasate, implică pasiune și migală, dar Mădălina întâmpină orice provocare cu energie și un zâmbet mare.

Află mai multe despre cursul CERAMICĂ: DESIGN DE OBIECT.